Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Ψηφιακή Ελλάδα-Online δημοσκόπηση ανέδειξε την ελληνική πρόταση για το νέο νόμισμα των 2 Ευρώ

Η καθημερινότητά μας φαίνεται να επηρεάζεται σε ολοένα και αυξανόμενο βαθμό από τα online δρώμενα. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, η επιλογή του Υποψήφιου Προέδρου των Δημοκρατικών δείχνει να επηρεάζεται καθοριστικά από την online καμπάνια του Barrack Obama - η οποία σύμφωνα με αναλυτές είναι αυτή που του έχει δώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα στην οριακή μάχη που δίνει για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Στην Ευρώπη, την ίδια περίοδο (31/1 ως 22/2), οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους με έναν πιό... "light" τρόπο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε στην κρίση των πολιτών της Ευρώπης, την επιλογή για την όψη που θα έχει το νέο επετειακό (για τα 10 χρόνια της ΟΝΕ) κέρμα των 2 Ευρώ. Οι πολίτες κλήθηκαν να ψηφίσουν στην online δημοσκόπηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την όψη του κέρματος ανάμεσα σε 5 σχέδια. Μεταξύ των σχεδίων και ένα με Ελληνικό ενδιαφέρον: Είναι το νόμισμα που σχεδίασε ο Γεώργιος Σταματόπουλος, γλύπτης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η δημοσκόπηση φαίνεται να είχε γνωστοποιηθεί σε αρκετά Ελληνικά fora, μεταξύ των οποίων και το adslgr.com, όπου τα μέλη τους μπορούσαν να ψηφίσουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Τελικώς, το σχέδιο που επικράτησε ήταν αυτό του Έλληνα σχεδιαστή με 41.48% ποσοστό επιλογής επί συνόλου 141.675 ψήφων - και θα είναι τελικά το νέο νόμισμα το οποίο θα εκδοθεί και κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες της ΟΝΕ, από τον Ιανουάριο του 2009.


Όνομα: euro_anamnistiko.jpg Εμφανίσεις: 172 Μέγεθος: 6,2 KB
Το σχέδιο της νέας μορφής του κέρματος
των 2 ευρώ που κέρδισε στον διαγωνισμό



Πηγές: europa.eu, eurodesigncontest.eu



Δεν υπάρχουν σχόλια: